Kup Kralja, 1/8 finala

Real Madrid sporo počeo, pa razbio protivnika

Real Madrid je na svom terenu ugostio ekipu Leganesa u prvoj utakmici osmine finala Kupa Kralja i slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0.

Santiago Solari je "promiješao karte" za ovaj susret, ali se ispostavilo da je i podmlađeni sastav bio dovoljan za ubjedljivu pobjedu Kraljeva.

Ipak, igrao je Leganes dosta dobro u prvom poluvremenu. Imali su gosti nekoliko dobrih prilika, ali onda u finišu prvog dijela Odriozola pada u kaznenom prostoru, a sudija Manzano pokazuje na bijelu tačku. Loptu je uzeo Sergio Ramos i u 44. minuti doveo Real u vodstvo od 1:0.

Drugo poluvrijeme je donijelo dominaciju Reala, Vinicius Junior se našao u nekoliko izglednih prilika, ali je za drugi gol Kraljeva bila potrebna greška odbrane Leganesa. Došli su domaći do lopte pred golom Leganesa u 68. minuti, Vinicius ju je proslijedio do Lucasa koji je rutinski pogodio za 2:0.

Konačnih Real Madrid - Leganes 3:0 je postavio Vinicius Junior koji je u 77. minuti odlično uhvatio volej nakon ubacivanja Odriozole i matirao golmana gostiju.

Leganes je u finišu susreta imao dvije dobre prilike da barem ublaži poraz, ali Braitwaite i Sabin nisu uspjeli savladati Keylora Navasa, pa je na kraju ostalo 3:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.