U ponedjeljak će biti održana i press konferencija na kojoj će Amar Osim biti zvanično predstavljen kao šef stručnog štaba

Plavi sa Grbavice počinju sa pripremama

Poznata dva protivnika FK Željezničar u Turskoj

FK Željezničar u ponedjeljak počinje sa pripremama za drugi dio sezone Premijer lige BiH, a prozivka će biti obavljena u 12:00 sati na Grbavici.

Prvi dio priprema ekipa Željezničara će obaviti u Sarajevu, nakon čega će, 18. januara, otputovati u Međugorje.

U Međugorju će se Plavi zadržati do 30. januara, a kao što je SportSport.ba već ranije pisao, Željezničar će prvu provjeru imati upravo u Međugorju i to protiv ekipe Igmana iz Konjica, 26. januara. Tri dana kasnije Željezničar će odmjeriti snage i sa Tuzla Cityjem.

Ekipa i stručni štab Željezničara će potom otputovati u Antaliju na glavni dio priprema. Put u Tursku je zakazan za 1. februar, a tamo su zakazane dvije provjere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Željezničar u Turskoj imati dvije utakmice i to protiv dva ukrajinska kluba - FC Vorskla Poltava i FC Oleksandriya. Susret sa Vorsklom je zakazan za sedmi februar, a meč sa Olekandriyom za 11. februar.

Treba dodati i da će u ponedjeljak pred prozivku (11:00h) bit održana press konferencija na kojoj će Amar Osim ozvaničiti saradnju sa Željezničarom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.