Premier liga, 22. kolo

Lagana pobjeda Manchester Cityja protiv Wolverhamptona

Manchester City i Wolverhampton su večeras na Etihadu odigrali posljednji meč 22. kola Premier lige, a Građani su slavili sigurnu pobjedu rezultatom 3:0.

Poveli su domaći već u 10. minuti nakon sjajne akcije koju je završio Gabriel Jesus, dok je asistent bio Leroy Sane.

U 19. minuti fudbaler gostiju Willy Boly je dobio direktan crveni karton (možda i prestrogo) zbog faula nad Bernardom Silvom i tada je bilo jasno da će Wolvesi teško do iznenađenja.

Na drugi gol Cityja se čekalo do 39. minute kada je Gabriel Jesus sa bijele tačke postavio rezultat prvog dijela - 2:0.

Drugo poluvrijeme nije obilovalo uzbuđenjima pošto je djelovalo da i jedni i drugi samo čekaju kraj utakmice. Ipak, City je stigao do još jednog gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Igrala se 78. minuta kada je De Bruyne, koji je nešto ranije ušao u igru umjesto Silve, ubacio loptu u kazneni prostor, a Coady nespretno istu skrenuo u vlastitu mrežu za konačnih 3:0.

City je ovom pobjedom ponovo došao na -4 iza prvoplasiranog Liverpoola koji ima 57 bodova. Wolvesi su ostali 11. sa 29 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.