Nisu u dobrim odnosima

Želi ga se riješiti: Emery ponudio Mesuta Ozila italijanskim velikanima

Endin Čaušević

Njemački internacionalac Mesut Ozil ove sezone se nije naigrao u dresu Arsenala jer ima velikih problema s povredama.

Ozil je propustio veći dio dosadašnje sezone zbog problema s povredama, ali i trenerom. Engleski mediji u nekoliko navrata su objavili da Unai Emery i Ozil nemaju dobar odnos, te da su ponekad priče da je njemački fudbaler povrijeđen samo pokušaj da se sakrije stvarno stanje.

Nijemac nije igrao od decembra prošle godine i nije poznato kada će se vratiti na teren iako redovno trenira s ekipom. Navodno, Emery je spreman čak da pusti Ozila da napusti Arsenal ovog januara čime bi itekako olakšao budžet klub i mogao dovesti pojačanje.

Prema vijestima iz Engleske španski stručnjak je već ponudio Ozila italijanskim klubovima, a u pitanju su Inter i Juventus. Inter se ljetos povezivao s Ozilom i sigurno da će uraditi sve da ga dovedu. Emery ima namjeru da od zarađenog novca dovede fudbalera po svom ukusu, a na listi je i veznjak Real Madrida, Isco.

Ozil je daleko najplaćeniji igrač Arsenala jer sedmično zaradi 350.000 funti i jasno je zašto mu se baš i ne ide iz ovog kluba. Juventus je već čini se "ugrabio" Aarona Ramseyja i Ozil im nije baš zanimljiv, dok bi za Emeryja jedini spas mogao biti Inter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.