Koliko zarađuje Sead Kolašinac? Više nego bilo koji drugi bh. fudbaler!

Ispred njega samo trojica igrača Arsenala

Koliko zarađuje Sead Kolašinac? Više nego bilo koji drugi bh. fudbaler!

E. Čaušević

Engleski mediji otkrili su koliko zarađivaju fudbaleri Arsenala, a za navijače ovog kluba najveće iznenađenje bile su vijesti oko plate bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

Javnost u Engleskoj uspjela je doći do informacija oko iznosa plata koje imaju fudbaleri Arsenala. Na prvom mjestu nekada je bio Alexis Sanchez, no Čileanac je otišao u Manchester United, a njegovo mjesto zauzeo je Mesut Ozil koji je prošle godine potpisao novi ugovor prema kojem je daleko ispred svih što se tiče zarade.

Ozil u Arsenalu zarađuje čak 350.000 funti sedmično, a na godišnjem nivou njegova zarada je nevjerovatnih 18,2 miliona funti. To se sigurno ne sviđa navijačima Topnika s obzirom da Ozil ove sezone ima dosta problema s povredama, ali i odnosom s trenerom zbog čega često nije uopšte u konkurenciji za utakmice londonskog kluba.

Međutim, sigurno da je najveće iznenađenje za navijače Arsenala bila plata Seada Kolašinca. Bh. reprezentativac je četvrti najplaćeniji fudbaler Topnika što je sigurno malo ko očekivao. Kolašinac sedmično zaradi 135.000 eura, odnosno godišnje čak oko sedam miliona eura.

Ova informacija je iznenadila navijače, no na kraju je stiglo objašnjenje za to. Naime, Arsenal je Kolašincu dao veću platu zbog činjenice da je u klub stigao kao slobodan igrač iz Schalkea. Arsenal nije morao da plaća za njega obeštećenje i odlučili su nagraditi Kolašica pozamašnim iznosom plate što je danas postalo moderno u svijetu najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Zanimljivo da su ispred bh. fudbalera osim Ozila još samo dvojica igrača što se tiče zarade. Drugi najplaćeniji igrač Arsenala je Pierre-Emerick Aubameyang koji sedmično zarađuje 200.000 funti, odnosno 10,4 miliona funti godišnje. Iza njega nalazi se Henrik Mkhitaryan sa 180.000 funti sedmično, odnosno 9,35 miliona funti godišnje.

Iza Kolašinca ostale su zvijezde Arsenala, a prije svega tu se najviše misli na Aarona Ramseya, Alexandrea Lacazettea i Hectora Bellerina.

The top 12 earners at Arsenal. Image: Spotrac

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kolašinac najplaćeniji bh. fudbaler

Sead Kolašinac je dolaskom u Arsenal postao najplaćeniji bh. fudbaler trenutno i nadmašio je Edina Džeku i Miralema Pjanića. Džeko je čuvao prvo mjesto nekoliko godina dok je nastupao za Manchester City gdje je zarađivao čak devet miliona eura godišnje.

Ipak, odlaskom u Italiju Džekina plata se prepolovila i on je trenutno treći na listi od bh. fudbalera. Ispred njega nalazi se Miralem Pjanić koji je dobio dosta veću platu odlaskom u Juventus. U dresu aktuelnog prvaka Italije Pjanić godišnje inkasira 6,5 miliona eura što je za pola miliona eura manje od onoga koliko zarađuje Sead Kolašinac.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Kako znas da se Bosnjo pita?Pa takve azbahe furaju po Bosni.Kako te slusa golf cvaja?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi