Aaron Ramsey danas na ljekarskim pregledima

Sve dogovorio s Juventusom

Aaron Ramsey danas na ljekarskim pregledima

E. Čaušević

Vezni fudbaler Arsenala, Aaron Ramsey, na kraju sezone će gotovo sigurno napustiti londonski klub kao slobodan igrač.

Ramsey je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži ugovor s Arsenalom jer je očito još davno odlučio da bez obeštećenja napusti klub. Velšanin od početka ovog mjeseca ima pravo da pregovara s klubovima van Engleske, a prema svemu sudeći njegov izbor pao je na Juventus.

Engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Ramsey sve dogovorio s Juventusom i da će na kraju sezone sigurno pojačati Staru damu. La Gazzetta dello sport danas prenose da je Juve čak organizovao i ljekarski pregled koji je Ramsey trebao danas odraditi u tajnosti.

Ramsey će ljekarski pregled odraditi u Londonu nakon čega će potpisati predugovor s Juventusom. U novom klubu bi trebao zarađivati oko 6,5 miliona eura godišnje, plus dodatni bonusi. Njegov agent će dobiti oko devet miliona eura nagrade što je sve prošlo tako "glatko".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Emeryju žao što će ostati bez Ramseyja

Već je izvijesno da će Arsenal ostati bez Aarona Ramseyja, koji je odlučio preći u Juventus. Taj transfer je već dogovoren ali će se desiti nakon završetka sezone.

"Poštujem njegovu odluku, ali mogu reći da mi je malo žao što odlazi jer igra sjajno u posljednje vrijeme. Ponaša se profesionalno, još uvijek je s nama i vidim da se ništa nije promijenilo po pitanju njegovog pristupa treninzima. To je najvažnije i nešto što od njega tražim do samog kraja", poručio je Emery.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi