West Ham bolji od Arsenala u londonskom derbiju
(Foto: EPA) Danas je svoj premierligaški debi u dresu West Hama upisao Samir Nasri i odigrao značajnu ulogu u pobjedi protiv svog nekadašnjeg kluba

Premier liga, 22. kolo

West Ham bolji od Arsenala u londonskom derbiju

Prva utakmica 22. kola Premiershipa donijela je londonski derbi između West Hama i Arsenala. Čekićari su bili uspješniji, pa su na svom terenu slavili sa minimalnih 1:0.

Danas je svoj premierligaški debi u dresu West Hama upisao Samir Nasri i odigrao značajnu ulogu u pobjedi protiv svog nekadašnjeg kluba.

Na otvaranju susreta se Mark Noble našao u prilici za West Ham, ali je prvi ozbiljniju imao Arsenal i to u 14. minuti kada je Lacazette pokušao nakon dobrog prodora. Ipak, Fabianski je bio uspješniji.

U prvom dijelu su obje ekipe imale još nekoliko napada, a pred odlazak na odmor Declan Rice je propustio dobru priliku da dovede West Ham u vodstvo.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, ali već nakon tri minute igre u nastavku West Ham je stigao do vodstva. Samir Nasri je bio asistent, a Declan Rice strijelac lijepog gola za 1:0 u 48. minuti susreta.

Nakon primljenog gola, izostao je pravi odgovor Arsenala koji se mučio da stvori bolje šanse. Najbolje su imali Iwobi i Aubameyang, ali je do kraja ostalo 1:0 za West Ham.

Arsenal je ostao na petom mjestu sa 41 bodom, dok West Ham sada ima 31 i barem nakratko je skočio na osmu poziciju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
nema Arsenal igraca za neke pobijede.Svi su blatili Wengera a sad se tek vidi sa kakvim je igracima raspolago
14 1
daca
Wenger je bio premija za ovaj Arsenal u takvoj konkurenciji Man.Utd,Man.City,Liverpol,Chelzi,pa i Totenhem bio je 2,3 a pred kraj malo pao jer su ovi ulagali mnogo vise. Nazalost arsenal ce postat kao West Hem prosjecan klub
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi