Ugovor na dvije godine

Ante Blažević potpisao za NK Čelik · Zvanično

Endin Čaušević

Krilni fudbaler Ante Blažević nalazi se među putnicima NK Čelik koji će veći dio priprema odraditi u turskoj Antaliji.

Igrački kadar zeničkog kluba još uvijek nije u potpunosti iskristalisan, ali je jasno da će tu biti dosta promjena. Nakon što je zvanično potvrđeno da je Deni Simeunović potpisao za Čelik ekipu iz Zenice pojačao je i 23-godišnji Ante Blažević što je SportSport.ba i najavio prošle sedmice.

Blažević je sa Zeničanima potpisao ugovor na dvije godine i sigurno će biti vrijedno pojačanje za ovaj tim. Blažević je iz Hajduka 2014. godine prešao u belgijski Oostende, gdje je proveo dvije godine.

Bio je član Junaka iz Sinja, njemačkog VfV Hildesheima, a na Bilino polje stiže iz slovenačke ekipe Brežice za koju je nastupao proteklih pola godine. NK Čelik je jesenji dio sezone završio na devetom mjestu sa 21 bodom i sa četiri poraza na posljednjih pet utakmica.

Ornek otpisao Nikolića i Duvnjaka

Zanimljivo da na spisku za Tursku nema Steve Nikolića i Armina Duvnjaka, koji s klubom još imaju važeće ugovore, a otpao je i Ratko Dujković, kojem početkom narednog mjeseca ističe ugovor s klubom. Na spisku nema ni Ljubiše Pecelja, jer je njegov klub Zvijezda iz Gradačca tražila određeno obeštećenje, pa je tako umjesto njega u ekipu uskočio Koreanac Choi Jun Jae, koji igra na poziciji lijevog beka.

Put Turske će krenuti ekspedicija od 23 igrača i tri golmana, dok će se u Antaliji ekipi priključiti golman Samu Volotinen, Senegalac Faustin Senghor, te još dvojica Brazilaca, koji će biti na probi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spisak putnika za Tursku: Ružić, Karajbić, Jupić, Jamak, Bevab, Salčinović, Livaja, Vrhovac, Žuna, Blažević, Dedić, Choi, Alispahić, Jurina, Okić, Dilaver, Miletić, Grahovac, Rizvanović, Vardo, Mahmić, Simeunović, Baban, Marković, Šišić i Karalić.

U odnosu na prvi dio sezone u Čeliku nema više Dujkovića, Udovičića, Karamatića, Mujanovića, Jazvina, dok će Duraković, Popović, Sivac, Mehić narednih pola sezone provesti na posudbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.