Ante Blažević prvo pojačanje NK Čelik

Novi igrač na Bilinom polju

Ante Blažević prvo pojačanje NK Čelik

D. Kurbegović

Dvadesetrogodišnji krilni nogometaš Ante Blažević, koji je prošao sve mlađe uzraste Hajduka i hrvatske reprezentacije, postat će prvo pojačanje zeničkog Čelika za nastavak dio sezone.

Blažević je iz Hajduka 2014. godine prešao u belgijski Oostende, gdje je proveo dvije godine. Bio je član Junaka iz Sinja, njemačkog VfV Hildesheima, a na Bilino polje stiže iz slovenačke ekipe Brežice za koju je nastupao proteklih pola godine.

Blažević je sa Čelikom dogovorio saradnju na dvije i po godine, a ugovor bi trebao biti potpisan veoma brzo.

NK Čelik je jesenji dio sezone završio na devetom mjestu sa 21 bodom i sa četiri poraza na posljednjih pet utakmica.

Senegalci, Karamatić i Jazvin na proljeće neće nositi dres Čelika?

Na prozivci održanoj u ponedjeljak se opravdano nisu pojavili Ružić, Livaja i Nikolić, koji će se priključiti ekipi sutra, dok nije bilo ni Karamatića, Jazvina, dvojice Senegalaca Mousse i Senghora, Jazvina i Udovičića, koji kako stvari stoje neće nositi dres Čelika u proljetnom dijelu prvenstva.

Među igračima bilo je i novajlija, odnosno mlađih igrača i dvojica kadeta. Harun Vardo, Amer Mehić, Nikola Baban, Enver Bektić, Irhad Nezić, Koreanac Choi i Haris Rizvanović će biti određeno vrijeme na probnom radu, prvoj ekipi priključena su i dvojica kadeta Karalić Emir i Mahmić Azur, koji će određeno vrijeme trenirati s prvim timom, kao nagrada za svoj rad i igre u kadetskoj selekciji.

Interesantno da se na prozivci pojavio i Ratko Dujković, koji do kraja mjeseca ima ugovor s klubom, ali je upitno hoće li mu isti biti i produžen, s druge strane danas na prozivci nije bilo Finca Samu Volotinena, koji bi se u narednim danima trebao priključiti ekipi.

Na prozivci je istaknuto da će ekipa do 15. januara raditi na terenima u Zenici, a ona će uslijediti odlazak u Antaliju, gdje će boraviti do 2. februara, te odigrati šest pripremnih utakmica. Posljednja faza priprema planirana je da se odradi u Zenici, a ako budu nepovoljni klimatski uslovi, onda nije isključen ni odlazak u neko drugo mjesto, vjerovatno u Hercegovinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Bili Tić odvodi Čelik u federalnu???
42 3
redbull
Gledaj dusmana sto likuju druga liga, a znaju da Čelik ne moze ispasti iz lige, haha.
3 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi