Odlučio okačiti rukavice o klin

Petr Cech: Na kraju ove sezone završavam karijeru

Endin Čaušević

Iskusni češki golma Petr Cech danas je razočarao navijače Arsenala objavom da će na kraju sezone okačiti rukavice o klin.

Cech je većinu karijere proveo u dresu Chelseaja, a svojevremeno je bio jedan od najboljih golmana svijeta. Ovaj 36-godišnji golman na ljeto 2015. godine odlučio je napustiti Plavce nakon što nije dobio novi ugovor, no ostao je u Londonu jer je potpisao za Arsenal.

Češki golman je bio standardan proteklih sezona na golu Topnika, no ove sezone većinom grije klupu. Njegovo mjesto zauzeo je Bernd Leno i očito je da Cech nije sretan zbog te odluke. Danas je razočarao fudbalsku javnost da je ovo njegova posljednja sezona i da će na ljeto završiti svoju bogatu karijeru.

"Ovo je moja dvadeseta sezona kao profesionalca i prošlo je 20 godina otkad sam potpisao prvi ugovor. Osjećam da je pravo vrijeme da najavim da ću se penzionisati na kraju ove sezone. Igrati u Premiershipu 15 godina i osvojiti svaki mogući trofej je nešto što nisam ni sanjao da ću ostvariti. Nastavit ću vrijedno raditi u Arsenalu i nadam se da ću osvojiti još neki trofej ove sezone, a onda se radujem svemu što mi donosi život van terena", poručio je Cech.

Cech je ponikao u Viktoriji Plzen, no prvi profesionalni ugovor potpisao je 1999. godine sa Chemel Blsanyjem. Nakon toga branio je za Spartu iz Praga iz koje je 2002. godine prešao u Rennais. Na ljeto 2004. godine odlazi u Chelsea gdje je branio čak 11 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.