Želi ga se riješiti: Emery ponudio Mesuta Ozila italijanskim velikanima

Nisu u dobrim odnosima

Želi ga se riješiti: Emery ponudio Mesuta Ozila italijanskim velikanima

Endin Čaušević

Njemački internacionalac Mesut Ozil ove sezone se nije naigrao u dresu Arsenala jer ima velikih problema s povredama.

Ozil je propustio veći dio dosadašnje sezone zbog problema s povredama, ali i trenerom. Engleski mediji u nekoliko navrata su objavili da Unai Emery i Ozil nemaju dobar odnos, te da su ponekad priče da je njemački fudbaler povrijeđen samo pokušaj da se sakrije stvarno stanje.

Nijemac nije igrao od decembra prošle godine i nije poznato kada će se vratiti na teren iako redovno trenira s ekipom. Navodno, Emery je spreman čak da pusti Ozila da napusti Arsenal ovog januara čime bi itekako olakšao budžet klub i mogao dovesti pojačanje.

Prema vijestima iz Engleske španski stručnjak je već ponudio Ozila italijanskim klubovima, a u pitanju su Inter i Juventus. Inter se ljetos povezivao s Ozilom i sigurno da će uraditi sve da ga dovedu. Emery ima namjeru da od zarađenog novca dovede fudbalera po svom ukusu, a na listi je i veznjak Real Madrida, Isco.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ozil je daleko najplaćeniji igrač Arsenala jer sedmično zaradi 350.000 funti i jasno je zašto mu se baš i ne ide iz ovog kluba. Juventus je već čini se "ugrabio" Aarona Ramseyja i Ozil im nije baš zanimljiv, dok bi za Emeryja jedini spas mogao biti Inter.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

merim
Pa sto kad ne prodas Engleskim klubovima kad je toliko los da u ovakvom Arsenalu nema mjesta...sta bi uradio sa Berkampom, Fabregasom, ZIDANEOM, Scholsom, Beckamom, Giggsom, Rui Costom....Nijedan od njih nikad nije pretrcao vise od 6,7km na utakmici...nijedan se nije vracao u odbranu, nijedan nije imao fizicke karakteristike, nisu ni znali sta je idbrana...a jedini su razlog za osvajanje titula...pa Misimovic je naj sporiji igrac u istoriji Bundes lige al je isto tako sa De bruyneom jedini sa preko 20 asissta. Servirao golove doslovno...izvolite gosp. Dzeko i gosp. Grafite...dobar si takticar i motivator al imas problem sa ljudima koji o fudbalu znaju vise od tebe
1 1
merim
Kad ti se protivnik zavuce u sesnesterac ovak igrac je zlatna vrijedan da razbije bunkere na dijelove...druga je stvar sto arsenal nema odbranu ni zadnjeg veznog pa svaku izgubljenu loptu zavrsi s kontrom i sutom na gol...pa u prvom poluvremenu 20 puta sprintaju po 60m nazad svi umjesto dva odbrambena i dva zadnja vezna kvalitetna...kod gvardiole tri igraca uguse svaku kontru jer su svi idealno pozicionirani...kod klopa isto...kod sarrija isto samo kod njeg nezna se ko koga cuva gdje trci izlevate ih svaki put...da nemaju ovog malog urugvajca imali bi suplo manje bodova...nikakve potrebe nema da trci...mozda covjek pusti ovim sto imaju prednost u odnosu na njega da pokazu sta znaju kad su vec tolko dobri da on nema mjesta....mozda covjek nece sad namjerno...kolko on kreira duplo vise odbrana dozvoli suteva na gol i sta sad treba ozil i branit..sto odbrana ne kreira.... Treba platit odbrambenog masno a ne ocekicmvat da ti jedan igrac sve odradi. Moze al taj kolko god apreman bio moze prvo poluvrijeme tolko se fizicki trosit...probaj ti pajdo sprontat 60min pa posalji preciznu i tacne jacine loptu deset metara da vidis gdje ce zavrsit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi