Ponuđen mu ugovor

Popović poslije otkaza u Zvijezdi ide u Srbiju?

Doskorašnji kapiten Zvijezde iz Gradačca Dejan Popović karijeru bi mogao nastaviti u Srbiji.

Popović je u federalnom prvoligašu pružao dobre partije, ali na Banja Ilidži nisu mogli da tolerišu njegovo ponašanje i objavu kojom je slavio 9. januar, Dan Republike Srpske, pa je ugovor raskinut.

Ipak, za novim angažmanom ovaj 23-godišnji defanzivac neće dugo tragati jer već na stolu ima nekoliko ponuda. Žurnal piše kako mu je ugovor ponudila i Bačka, inače superligaš iz Srbije, čiji su čelnici procijenili kako bi Popovićeve igračke kvalitete doprinijele ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Ovaj Trebinjac je u Srbiji već imao priliku igrati ranije, tačnije 2014. godine kada je nastupao za Inđiju, a još je oblačio dresove Leotara, Drine, Borca, Čapljine i na kraju Zvijezde Gradačac.


Nije imao namjeru vrijediti nekoga

Nakon što je dobio otkaz u Zvijezdi, Popović nije skrivao da je razočaran odlukom ljudi koji vode klub, jer, kako kaže, nije nikoga uvrijedio.

"Ne znam zašto se uopšte i diže tolika pompa. Nisam nikoga uvrijedio, niti koga omalovažavao. Samo volim svoje i poštujem tuđe. Da nije tako, ja ne bih bio ni minut tu, a ne provedeni period. Ako sam nekoga uvrijedio, nije bilo namjere. Tu objavu sam samo prekopirao i to je to", kazao je Popović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U Zvijezdi su, s druge strane, ocijenili kako je svojom objavom narušio ugled kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.