Brčkalić se razišao sa Zvijezdom: Odlazim razočaran, ali čistog obraza

Danas i zvanično napustio redove federalnog prvoligaša

Brčkalić se razišao sa Zvijezdom: Odlazim razočaran, ali čistog obraza

S. Mlaćo

Enes Brčkalić od danas više nije član NK Zvijezda. Iz federalnog prvoligaša sa Banja Ilidže tokom zimske pauze saopštili su da se Brčkalić nalazi na transfer listi, ali se on ipak pojavio na jučerašnjoj prozivci i odradio prvi trening.

Danas je ipak uslijedio prekid saradnje, a ovaj provjereni defanzivac koji može igrati na više pozicija razočaran je cjelokupnom situacijom.

"Prvo sam preko medija saznao da se nalazim na transfer listi, a niko iz kluba me tada nije kontaktirao. Nazvao sam predsjednika dan prije početka priprema i on je rekao da dođem na prozivku. Obavio sam razgovor, ponudili su mi manje uslove, ali sam ipak pristao uz zahtjev da mi se isplati plata koju su mi dužni. Po dolasku kući sekretar kluba me nazvao i rekao da dođem po papire. Neko priča da sam tražio bolje uslove nego što sam imao, ali to nisu istine. U Zvijezdi sam ostao i igrao za nju kada su je svi napustili. Iskreni navijači su me uvijek voljeli, za njih sam broj jedan u Zvijezdi, a ja sam im se oduživao na najbolji mogući način", priča Brčkalić za SportSport.ba te dodaje.

"Odlazim razočaran. Mislim da sam bio najbolji igrač u prvom dijelu sezone, a u narednim danima ću znati gdje nastavljam karijeru. Svojim drugovima koji su ostali želim puno sreće, a ja odlazim čistog obraza. Neka je na čast pojedincima, oni će se prepoznati", dodao je ovaj 29-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Brčkalić je prije Zvijezde nastupao za Drinu Zvonik, Mladost VO., Slobodu, Borac Šamac, Gradinu, Jedinstvo, te mu sigurno neće biti teško pronaći novi klub.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Puno srece i sve najbolje u nastavku karijere Enese. Upravu si, pravi navijaci znaju cijeniti sve sto si uradio za nas klub. Steta sto je zavrsilo sve kako jest. Ne moram ti ja pricat kakva je situacija u klubu i sta se desava. Do nekih boljih dana legendo..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi