Budućnost slavila u Podgorici protiv Kraljeva

Nemanja Gordić i društvo srušili Real Madrid!

Edmir Škorić

U 19. kolu Eurolige košarkaši Budućnosti pobijedili su Real Madrid sa 73:60.

Pretposljednja Budućnost je večeras u Morači iznenadila najtrofejniju evropsku ekipu, te je stigla do druge uzastopne i ukupno pete pobjede u Euroligi, a Real Madrid je u 19. meču doživio tek četvrti poraz.

Meč su igrači Budućnosti otvorili 7:0 serijom, potom je Real poveo 10:9, a nakon kraja prvog perioda igre bilo je 19:15 za domaćina.

Tokom druge četvrtine Budućnost po prvi put dolazi na dvocifrenu prednost od 10 razlike, a na poluvremenu je rezultat bio 36:28. Početkom druge četvrtine 6:0 serija Budućnosti, pa je Real već bio na minus 14.

Nisu se Madriđani predavali do kraja meča, ali nisu smogli snage da se vrate i da preokrenu meč, pa su doživjeli poraz.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Norris Cole, bivši košarkaš Miamija, ubacio je 14 poena u pobjedi Budućnosti, dok je Goga Bitadze ubacio 13 uz 10 skokova, a po 10 su dodali Edwin Jackson i Eearl, 12 je ubacio Coty Clark. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je ubacio pet poeena uz tri asistencije i dva skoka.

U poraženom timu samo je Sergio Llull bio dvocifren s 10 ubačenih poena i to dovoljno govori o večerašnjem izdanju Kraljeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.