Drama u Morači, bivši NBA prvak donio pobjedu Budućnosti tri sekunde prije kraja

Darussafaka poražena u Podgorici

Drama u Morači, bivši NBA prvak donio pobjedu Budućnosti tri sekunde prije kraja

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti su u dramatičnoj završnici večeras sa 75:74 pobijedili Darussafaku.

U derbiju začelja Eurolige Budućnost je stigla do četvrte pobjede, pošto je poenima Norris Colea na tri sekunde do kraja došla do 75:74

U tankoj prvoj dionici Budućnost je imala prednost 16:14, ali je do poluvremena tim iz Istanbula stigao do preokreta, pa je na odmoru bilo 42:36.

Održavali su gosti vodstvo dobar dio treće dionice, no onda Budućnost ponovo prelazi u vodstvo, pa uoči zadnjih 10 minuta dolazi do plus pet - 58:53.

Iako je bilo i plus osam za domaće, Darussafaka je uspjela da se vrati, ali je Cole, bivši NBA prvak, poentirao na tri sekunde do kraja za pobjedu Podgoričana.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Edwin Jackson je sa 18 poena bio najefikasniji u Budućnosti, dok je Norris Cole ubacio 17, a po 11 poena dodali su Goga Bitadze i Coty Clarke. Nemanja Gordić je igrao 18 minuta, ubacio je samo jedan poen i to u zadnjih 30 sekundi, kada je pogodio jedno od dva slobodnih bacanja. U redovima gostiju Toney Douglas je ubacio 14, a Jeremy Evans i Oguz Savas po 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije