Povrijedio se na treningu

Problemi za FK Tuzla City: Nukić pauzira najmanje šest sedmica

Trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević na startu priprema za drugi dio sezone ostao je bez Ajdina Nukića (21).

Ovaj mladi nogometaš koji predstavlja pravo otkrovljenje u Premijer ligi BiH je tokom današnjeg treninga zadobio povredu, a pregledi kojima je podvrgnut pokazali su da će morati izbivati s terena najmanje šest sedmica.

"U jednom duelu njega i Omeragića došlo je do ove nezgodne povrede, koja nas je mnogo rastužila. Prve prognoze govore da će pauzirati najmanje šest sedmica. Nadamo se brzom i uspješnom oporavku", kaže trener Starčević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nukić je u Tuzla City stigao kao anonimus iz Slavena iz Živinica, ali za kratko vrijeme se pokazao kao pravo pojačanje i stoga ne treba napominjati da će njegovo odsustvo predstavljati hendikep za bh. premijerligaša.

U prvom dijelu sezone Nukić je u 18 utakmica postigao dva pogotka i upisao četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.