Moraju pobijediti Francusku

Rukometaši Hrvatske bi večeras mogli ostati bez kvalifikacija za Olimpijske igre

Endin Čaušević

Rukometaši Hrvatske trenutno igraju protiv Francuske meč na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Hrvatska je nakon poraza od Njemačke ostala bez šanse da izbori plasman u polufinale, a vrlo lako bi igrači Line Červara mogli ostati i bez kvalifikacija za Olimpijske igre.

Naime, sve to je zakomplikovala selekcija Brazila koja je danas sa 32:29 pobijedila Island i tako se na tabeli izjednačila s Hrvatskom koja ima četiri boda. Ipak, u kvalifikacije za Olimpijadu će Brazil zbog međusobonog omjera ako Francuzi pobijede Hrvatsku, te Španije ostane neporažena protiv Njemačke.

Hrvatskoj je potrebna pobjeda protiv Francuske kako bi izborili plasman u kvalifikacije za OI, no očekuje ih nevjerovatno težak meč. Naime, Francuska nije izgubila čak 25 prethodnih utakmica na SP.

Također, i bod bi za Hrvate bio jako dobar ukoliko Njemačka večeras ne izgubi od Španije. Hrvatska bi i u tom slučaju imala treće mjesto koje vodi u kvalifikacije. S bodom i pobjedom Španije Hrvati bi bili donekle zadovoljni jer bi imali četvrto mjesto i jedan meč još da izbore kvalifikacije za OI.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.