Kauboji potpuni autsajderi protiv Francuske
Veoma važna utakmica igra se večeras i sigurno je da će biti dosta uzbuđenja (Foto: EPA)

Kvota na Hrvate ogromna

Kauboji potpuni autsajderi protiv Francuske

M. Šljivak

Rukometaši Hrvatske danas od 18 sati igraju posljednju utakmicu drugog kurga Svjetskog prvenstva.

Bolnim porazom od Njemačke (21:22) Kauboji su ostali bez šanse za polufinale, ali daleko od toga da ova utakmica za njih nije bitna.

Hrvatska lovi pobjedu kojom bi osigurala treće mjesto i plasman na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre sljedeće godine, a Francuska trijumf kojim bi u polufinalu imala "lakšeg" protivnika.

O pobjedniku grupe između Francuske i Njemačke odlučit će gol-razlika. Nijemci su trenutno na +19, Francuska na +15, a to znači da Francuska treba Kauboje pobijediti sa pet ili više golova razlike nego Njemačka Špance.

Naravno, poraz ili remi bilo koje od ovih selekcija daje protivniku prednost i barem nešto lakšeg rivala u polufinalu SP-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kladionica Mozzart Francuze vidi kao velikog favorita protiv Hrvatske. Ponuđena kvota to jasno pokazuje, a ako vjerujete našim susjedima Mozzart vam nudi veoma primamljivu kvotu na njihovu pobjedu.

Vjerujete li Hrvatskoj?

Top Komentari

Edin Merlin
Bratska tekma !
0 0
Plavi21
Hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti