Danci odgovorili Červaru nakon što je njihove suce nazvao amaterima

Legendarni rukometaši dali komentar

Danci odgovorili Červaru nakon što je njihove suce nazvao amaterima

Nakon što su njegovi rukometaši sinoć izgubili od Njemačke 22:21 i na taj način ostali bez šansi za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva, selektor Hrvatske Lino Červar bio je vrlo ljut.

Červar je govorio prije svega o sucima koji su, po njegovom mišljenju, napravili nekoliko kardinalnih grešaka koje su bile čak za zatvora.

"Suce u zatvor! Ljude s naših prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Neodgojeni, nepošteni, ovakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Ovako nas vrijeđa kraj zdravih očiju. Ti suci će i dalje suditi neke važne utakmice. Kako? Oni ne mogu više ništa suditi", rekao je nakon sinoćnjeg poraza Červar.

Stigao je odgovor i iz Danske čiji su suci sudili ovaj meč, a njihovo suđenje su na pozitivan način prokomentarisali legendarni rukometaši Kasper Hvidt i Claus Moller Jakobsen.

"S obzirom na ono što smo vidjeli, mislim da su naši suci dobro odradili posao, bili su briljantni. Njemačka je tako imala čak pet isključenja u prvom poluvremenu, a Hrvatska samo dva. Nemoguće je biti sudac i ne griješiti. Možda je onda potrebno uvesti dodatne mehanizme", kaže nekadašnji golman Hvidt i dodaje d su suci vjerovatno pogriješili kada su dosudili probijanje Karačiću u 59. minuti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S tom sudačkom odlukom se također ne slaže ni Jakobsen.

"Ne... Mislim da to nije bio prekršaj. Bila je to teška odluka, ali pogrešna", rekao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti