Danci priznali da su oštetili Hrvatsku
Sudijski par Martin Gjeding i Mads Hansen nisu se nimalo proslavili u ponedjeljak navečer u Koelnu

Sudije koje su zaustavile Hrvatsku na putu do polufinala

Danci priznali da su oštetili Hrvatsku

E. Škorić

Rukometaši Hrvatske sinoć su poraženi od Njemačke sa 22:21 i tako su ostali bez polufinala.

U završnici meča je viđen jedan sumnjiv kontrafaul koji je dosuđen Ivanu Karačiću, zbog čega su Hrvati osuli paljbu po sudijama

Martin Gjeding, danski sudija koji je sinoć dijelio (ne)pravdu na meču Hrvatske i Njemačke, kazao je kako je svjestan da su oštetili Hrvatsku.

"Nismo se noćas naspavali, ali moramo preći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki utjecaj na jednu momčad i ona je na meni. U najbolju ruku je dvojbena situacija. Vidio sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugoga, dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška", kazao je Gjeding.

Njegov partner Mads Hansen je kazao također da je svjestan pogreške, ali da se treba nositi s pritiskom.

"Dobro smo, naravno, malo utječe na vas kada napravite nešto krivo, utječe na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi suci moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam niti nije mjesto".

Top Komentari

D4SH
NIJE BIO OFSAJD PROTIV NIGERIJE, sta cemo sad?
16 0
Haroni
Ovo je očiti sedmerac i 2 minuta iskljucenje. Kardinalna greska sudaca iako ne podrzajem niti jedne ni druge. Pod hitno treba uvesti VAR u rukomet. Sto se tice EHF, svi znamo sta su nama počinili protiv Švice.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi