Euroliga, 20. kolo

Real u zadnjoj dionici slomio otpor Efesa, Milano bolji od Žalgirisa

Real Madrid se oporavio od neuspjeha protiv Budućnosti pobjedom nad Anadolu Efesom rezultatom 92:84 u 20. kolu Eurolige.

U Madridu je viđena izuzetno neisvjesna utakmica. Efes je bio nešto bolji u prvom dijelu, dok je drugo poluvrijeme pripalo domaćem Realu.

Real je tek u zadnjoj dionici slomio otpor Efesa, a kada je u samom finišu utakmice stigao do +8 bilo je jasno da će slaviti pobjedu. Inače, nijedna ekipa tokom večerašnjeg meča nije imala dvocifrenu prednost.

Sjajnu partiju u dresu Reala je pružio Anthony Randolph koji je postigao 24 poena, dok je Llull dodao 19.

Kada je u pitanju Efes, najefikasniji je bio Vasilije Micić sa 21 poenom.

Milano je prekinuo seriju od tri euroligaška poraza pobjedom nad Žalgirisom na svom parketu, rezultatom 80:70.

Iako su domaći vodili većim dijelom susreta, gledala se dosta neizvjesna košarka u Milanu. Žalgiris je početkom zadnje dionice uspio i nakratko preuzeti prednost, ali se Milano vrlo brzo vratio u vodstvo i na kraju slavio pobjedu.

Domaće je do pobjede vodio Mike James sa 20 poena, dok su po 17 dodali Bertans i Micov.

Kod Žalgirisa se istakao Nate Wolters sa 17 poena.

Maccabi je u svojoj dvorani dočekao ekipu Panathinaikosa i slavio pobjedu rezultatom 84:75.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Domaći su se prvi put uspjeli rezultatski odlijepiti početkom treće dionice kada su stigli do +13, a svoju prednost su uspjeli sačuvati do kraja utakmice, pa su upisali pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Angelo Caloiaro sa 20 poena (dodao je i 11 skokova), dok je 13 dodao Scottie Wilbekin. Kod Panathe su se istakli Lojeski i Calathes sa po 14 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.