Olympiacos bez problema sa Khimkijem, Barcelona teško poražena u Tel Avivu
(Foto: EPA)

Euroliga, 19. kolo

Olympiacos bez problema sa Khimkijem, Barcelona teško poražena u Tel Avivu

M. Šljivak

Olympiacos i Maccabi Tel Aviv upisali su pobjede u 19. kolu Eurolige.

Grčki velikan je u Pireju lagano pobijedio moskovski Khimki 71:57 i došao je do 12. trijumfa u sezoni.

Dominirao je domaći tim cijelim tokom meča. Na kraju Khimki nije imao nikakve šanse ovom meču i Olympiacos je lagano stigao do trijumfa.

Kostas Papanikolaou i Sasha Vezenkov su ubacili po 14 poena, Nikola Milutinov je dodao 13, dok je na drugoj strani Jordan Mickey ubacio 21 poen.

Maccabi je u Tel Avivu razbio Barcelonu rezultatom 99:83.

Katastrofalan meč je odigrao tim Svetislava Pešića, a na kraju su dobro i prošli jer su izbjegli pravu katastrofu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ponos Izraela ih je uništio u ovom meču. Imali su domaći košarkaš i i 38 poena prednosti tokom treće dionice, a Barca se uspjela spasiti prave katastrofe pa su u zadnjoj dionici spusili prednost na ipak mnogo ljepših minus 16..

Tarik Black je sa 16 poena predvodio Maccabi, a po 15 su dodali Wilbekin i O'Bryant. Sa druge strane najefikasniji je bio Pau Ribas sa 13 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi