Nemanja Gordić i društvo srušili Real Madrid!

Budućnost slavila u Podgorici protiv Kraljeva

Nemanja Gordić i društvo srušili Real Madrid!

E. Škorić

U 19. kolu Eurolige košarkaši Budućnosti pobijedili su Real Madrid sa 73:60.

Pretposljednja Budućnost je večeras u Morači iznenadila najtrofejniju evropsku ekipu, te je stigla do druge uzastopne i ukupno pete pobjede u Euroligi, a Real Madrid je u 19. meču doživio tek četvrti poraz.

Meč su igrači Budućnosti otvorili 7:0 serijom, potom je Real poveo 10:9, a nakon kraja prvog perioda igre bilo je 19:15 za domaćina.

Tokom druge četvrtine Budućnost po prvi put dolazi na dvocifrenu prednost od 10 razlike, a na poluvremenu je rezultat bio 36:28. Početkom druge četvrtine 6:0 serija Budućnosti, pa je Real već bio na minus 14.

Nisu se Madriđani predavali do kraja meča, ali nisu smogli snage da se vrate i da preokrenu meč, pa su doživjeli poraz.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Norris Cole, bivši košarkaš Miamija, ubacio je 14 poena u pobjedi Budućnosti, dok je Goga Bitadze ubacio 13 uz 10 skokova, a po 10 su dodali Edwin Jackson i Eearl, 12 je ubacio Coty Clark. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je ubacio pet poeena uz tri asistencije i dva skoka.

U poraženom timu samo je Sergio Llull bio dvocifren s 10 ubačenih poena i to dovoljno govori o večerašnjem izdanju Kraljeva.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije