Borussia je danas razbila Hannover s 5:1 i ostala sigurna na prvom mjestu

Bundesliga

Bayern treba da se brine, ovakvu Borussiju teško da će neko zaustaviti

Edmir Škorić

Borussia Dortmund je ostvarila uvjerljivu pobjedu nad Hannoverom (5:1) u susretu 19. kola njemačke Bundeslige.

Borussia je današnjom pobjedom ponovo na plus devet u odnosu na Bayern, koji ima utakmicu manje, ali Milioneri igraju definitivno najljepši nogomet i sve su bliže tituli.

Danas su Hannover srušili s tri gola u nastavku, a jedini u prvom dijelu postigao je Hakimi. Reus, Gotze, Guerreiro i Witsel su dotukli Hannover, kojeg samo gol-razlika dijeli od posljednjeg mjesta.

I Hannover i Nurnberg imaju po 11 bodova. Jedini gol za Hannover na ovom meču postigao je Bakalorz u 87. minuti, a zaigrao je i mladi bh. reprezentativac Benjamin Hadžić koji je u igru ušao u 84. minuti.

Bayer Leverkusen je u Wolfsburgu slavio s 3:0 i vratio se u igru za Evropu, a strijelci u ovoj važnoj pobjedi Apotekara bili su Havert iz penala i Volland te Brandt, dok je domaćinu jedan gol poništen nakon pregledavanja VAR-a.

Golijada je viđena u Freiburgu gdje je Hoffenheim slavio s 4:2 protiv istoimene domaće ekipe bez tek oporavljenog bh. reprezentativca Ermina Bičakčića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Golove za Hoffenheim postigli su Joelinton, Kramarić (2) i Demirbay, dok su Holer i Niederlechner bili strijelci za Freiburg. Hoffennheim je s 28 bodova na šestom mjestu, Freiburg ima 21 bod i zauzima 13. mjesto.

Mainz je s 2:1 bio bolji od Nurnberga, a Borussia M'gladbach je s 2:0 savladala Augsburg golovima Wendta i Hermanna sada je sa 39 bodova izjednačena s Bayernom na diobi drugog mjesta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.