Witselovo zakucavanje, Bayern na minus šest
Borussia je novom pobjedom zadržala šest bodova prednosti u odnosu na Bayern

Milionerima derbi

Witselovo zakucavanje, Bayern na minus šest

E. Škorić

Derbi 18. kola njemačke Bundeslige odigran je u Leipzigu, gdje je Borussia Dortmund istoimenu domaću ekipu savladala s 1:0.

Nakon što je Bayern sinoć slavio u Sinsheimu protiv Hoffenheima, Borussia je bila pod pritiskom na teškom gostovanju u Leipzigu.

Ipak, Milioneri su pokazali da su zreli za titulu, bez obzira što za glavnog konkurenta imaju moćni Bayern koji se prije nekoliko sedmica u potpunosti probudio i nezaustavljivo ostvaruje pobjede.

Gol odluke za goste iz Dortmunda postigao je Axel Witsel, koji je u 19. minuti sjajno ispratio ubačaj iz kornera i poentirao za 1:0 zakucavši loptu u mrežu Leipziga.

Iako se u ovom meču očekivalo puno više od jednog gola, na kraju se rezultat nije mijenjao, a prije svega zahvaljujući Burkiju, golmanu Borussije, koji je branio nekoliko sjajnih prilika.

Imao je i tim Borussije svoje šanse, prijetili su gosti iz kontri, a u 90. minuti rezervista Paco Alcacer pogađa prečku.

Borussia ostaje ubjedljivo prva sa 45 bodova, šest manje ima Bayern, dok je Leipzig na četvrtom mjestu s 41 bodom. Treći je tim Borussije Moenchengladbacha sa 36 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi