West Ham je doživio pravi šok i poražen je od legendarnog engleskog trećeligaša. Aposlutno niko nije očekivao da će se ovako nešto desiti

Težak udarac za Čekićare

Sad je jasno zašto im je želja Edin Džeko: West Ham ispao od Wimbledona!

Midhat Šljivak

West Ham United se oprostio od učešća u FA Kupu. Čekićari su večeras poraženi od trećeligaša Wimbledona koji ih je pobijedio sa 4:2.

Fantastičan meč je odigrao slavni Wimbledon i na kraju je ostvario veliku pobjedu protiv gradskog rivala.

Domaći su poveli u 34. minuti. Sjajno je pogodio Appiah za prednost Wimbledona od 1:0.

Sedam minuta kasnije nova radost za domaće navijače. Grešku odbrane gostiju koristi Wagstaff i pogađa za veliku prednost od 2:0.

Pokušao je Manuel Pellegrini sa tri izmjene na otvaranju drugog poluvremena da se vrati u meč, ali samo što je počeo nastavak susreta Wagstaff je povećao prednost na 3:0 i činilo se kako je nadama gostiju kraj.

Uspijevaju se međutim Čekićari vratiti. Golovima Pereza (67.) i Andersona (71.) koji su ušli u igru dolaze do 3:2, ali do izjednačenja ili preokreta nisu mogli.

Sve dileme oko putnika u osminu finala riješio je Sibbick u 88. minuti. Pogodio je za konačnih 4:2 samo dvije minute po ulasku u igru.

Tako se West Ham oprostio od učešća u FA Kupu i sada su sve misli okrenute ka prvenstvu. Pellegrini do kraja prelaznog roka želi dovesti Edina Džeku, a večeras je jasno vidljivo zašto mu je jedan takav napadač neophodan.

FA Kup:

Wimbledon - West Ham 4:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.