Marko Arnautović konačno donio odluku o svojoj budućnosti
(Foto: EPA) Nakon što su se danas pojavile informacije da Arnautović može napustiti West Ham, 29-godišnjak je na svom Instagramu ostavio "tajanstvenu" poruku

Ostaje u West Hamu

Marko Arnautović konačno donio odluku o svojoj budućnosti

Danas je Sky Sports saopštio da su čelnici West Hama poručili Marku Arnautoviću da može napustiti klub ove zime, ukoliko za njegove usluge stigne adekvatna (50 miliona funti) ponuda.

Ovakve vijesti došle su u jeku špekulacija o Arnautovićevom potencijalnom transferu u Kinu. Inače, transfer saga Marka Arnautovića traje već neko vrijeme pošto je navodno Austrijanac želio otići u Kinu, ali ga Čekićari nisu htjeli prodati neimenovanom klubu iz ove zemlje koji je poslao ponudu od blizu 40 miliona eura.

Nakon što su se danas pojavile informacije da Arnautović može napustiti West Ham, 29-godišnjak je na svom Instagramu ostavio "tajanstvenu" poruku koja je glasila: "Uskoro novosti".

Iako su mnogi pretpostavljali da to znači da će Arnautović uskoro potvrditi svoj transfer, reprezentativac Austrije se sada oglasio i poručio da ostaje u klubu.

"Želim zanemariti sve ponude, pomoći klubu da dođe do što bolje pozicije na tabeli i da pokušamo osvojiti Kup... Pretpostavljam da nije tajna da je stigla ponuda za mene i moram priznati da je ona bila jako primamljiva, kako za mene tako i za moju porodicu", izjavio je Arnautović, pa nastavio:

"Davao sam sve od sebe kada su klupske obaveze u pitanju, ali mi je bilo potrebno malo vremena da porazgovaram sa svima, sa ljudima u klubu, svojom suprugom i porodicom. Odlučio sam da stavim tačku na sve glasine i medijske napise... Jasno je da se u Londonu i West Hamu osjećam kao kod kuće i nadam se da navijači West Hama to znaju... Fokusirajmo se zajedno na ostatak sezone i neka balončići lete".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da Arnautović, barem ove zime, ostaje u West Hamu, pa sada Čekićari mogu obustaviti svoju potragu za njegovom zamjenom. Podsjetimo, danas su se pojavile vijesti da je West Ham zainteresovan za Celtinog Maxija Gomeza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi