Hoće li Edin Džeko promijeniti tim do kraja prelaznog roka?
Čileanski stručnjak priželjkuje dolazak bh. dijamanta do kraja prelaznog roka, ali je to zaista teško očekivati. Džeko je mnogo puta istakao da je sretan u Romi i da nema namjeru ići iz kluba (Foto: EPA)

Novi interes West Hama

Hoće li Edin Džeko promijeniti tim do kraja prelaznog roka?

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko (32) konstantno se povezuje sa odlaskom iz ekipe Rome.

Interes za 32-godišnjeg bh. napadača je zaista ogroman. Timovi iz engleske Premier lige bi ga rado vidjeli u svojim redovima, a Džeko je od jučer ponovo želja ekipe West Hama.

Sky Sports je jučer objavio kako su Čekićari odlučili da puste austrijskog napadača Marka Arnautovića, ako dođe zadovoljavajuća ponuda. Ipak, nešto kasnije se on oglasio i istakao je kako nema namjeru da ode.

"Želim zanemariti sve ponude, pomoći klubu da dođe do što bolje pozicije na tabeli i da pokušamo osvojiti Kup... Pretpostavljam da nije tajna da je stigla ponuda za mene i moram priznati da je ona bila jako primamljiva, kako za mene tako i za moju porodicu", napisao je Arnautović, te je dodao:

"Davao sam sve od sebe kada su klupske obaveze u pitanju, ali mi je bilo potrebno malo vremena da porazgovaram sa svima, sa ljudima u klubu, svojom suprugom i porodicom. Odlučio sam da stavim tačku na sve glasine i medijske napise... Jasno je da se u Londonu i West Hamu osjećam kao kod kuće i nadam se da navijači West Hama to znaju... Fokusirajmo se zajedno na ostatak sezone i neka balončići lete".

Međutim, i pored ovih vijesti menadžer kluba Manuel Pellegrini je odlučio da dovede novog napadača. Birao je između Andree Belottija (Torino) i Edina Džeke, a na kraju se odlučio za Džeku.

Navodno će do kraja prelaznog roka londonski tim pokušati da angažuje bh. dijamanta. Ponuda bi na adresu Rome mogla otići tokom naredne sedmice i Pellegrini je itekako ozbiljan kada je dovođenje bh. napadača u pitanju.

Pellegrini je Džeku "oživio" nakon što ga je prodao Romi

Manuel Pellegrini i Edin Džeko su sarađivali u ekipi Manchester Cityja.

Ovaj stručnjak je bio često kritikovan jer bh. fudbaleru nije davao previše šanse od prve minute u dresu Građana, a zatim ga je 2015. godine odlučio osloboditi i klub ga je poslao u Romu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To se ispostavio kao pravi potez. Džeko je zablistao u dresu Vučice i postao je prva zvijezda italijanskog tima, kojeg je svojim golovima vodio do polufinala Lige prvaka prošle sezone.

Bh. fudbaler je u Premier ligi igrao u periodu od 2011. do 2015. godine, a postigao je 72 gola u 189 nastupa. Od 72 gola 32 je dao dok je menadžer Građana bio upravo Manuel Pellegrini, koji ga je na kraju i poslao u Romu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Hoce bas, pasti na takvo ponizenje da igra za osrednji engleski klub... fakat ste retardriani sto ovo uopste pominjete, ponizavate dzeku retardi jebeni
2 0
mostarac1964
U roku od dvije sedmice Dzeko je u dresu West Hama
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi