Premier liga, 24. kolo

Liverpoolu samo bod protiv Leicestera, Tottenham preokretom do pobjede

Nakon sinoćnjeg kiksa Manchester Cityja, Liverpool je imao šansu otići na +7 ispred Građana. Ipak, večeras je na Anfieldu remizirao sa Leicesterom, rezultatom 1:1, pa se nakon 24 kola PL nalazi na prvom mjestu sa pet bodova više u odnosu na City.

Poveo je Liverpool već u trećoj minuti susreta nakon preciznog šuta Manea, ali u nastavku Redsi ipak nisu pružili jednu od svojih bolji ovosezonskih partija.

Leicester je mogao do poravnanja u 25. minuti. Poigravao se Alisson, izgubio loptu i dao šansu Leicesteru da postigne gol, ipak Maddison je katastrofalno šutirao glavom, pa je ostalo 1:0 za Redse.

Ipak, Leciester u finišu prvog dijela stiže do poravnanja. Chilwell je ubacio, a Maguire pogodio za 1:1 u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, a Leicester je zaigrao puno bolje u drugom dijelu.

Iamo je Leicester dosta opasnih napada u drugom dijelu, a u 52. minuti je Alisson sa linije spasio autogol Firmina.

Liverpool je prvu bolju šansu u nastavku imao tek u 75. minuti kada je Firmino šutirao, a Schmeichel dobro intervenisao.

U finišu susreta je viđeno nekoliko opasnih situacija pred golom Leicestera, ali je susret na kraju završen rezultatom 1:1.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Tottenham je na svom terenu uspio savladati Watford nakon preokreta, rezultatom 2:1.

Watford je poveo u 38. minuti preko Cathcarta, da bi Pijetlovi u finišu utakmice stigli do preokreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Son je u 80. minuti poravnao na 1:1, dok je pobjedu Tottenhamu donio Llorente u 87. minuti utakmice.

Tottenham nakon ove pobjede ima 54 boda na trećem mjestu Premiershipa, dok je Watford deveti sa 33 boda na svom kontu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.