Iskusni bek nije želio da pređe u Fulham ili Newcastle

Valencia ostao na Old Traffordu

Kapiten Manchester Uniteda odbio transfer u zadnjim satima prijelaznog roka

Edmir Škorić

Kapiten Manchester Uniteda Antonio Valencia odbio je da napusti klub zadnjeg dana prijelaznog roka.

Iskusni desni bek Uniteda bio je na meti Newcastlea i Fulhama, ali na kraju je donio odluku da ostane na Old Traffordu.

Navodno je Claudio Ranieri očajnički želio Valenciju na Croven Cottageu, a 33-godišnjak je odbio otići bez obzira što kod novog trenera Ole Gunnara Solskjaera nije toliko važna karika.

Valencia je u United stigao iz Wigana prije 10 godina za 16 miliona eura i ostvario je do sada čak 338 nastupa u dresu slavnog engleskog kluba.

Ashley Young i Diogo Dalot su ugrozili poziciju Valenciji, pa je ove szeone imao svega osam nastupa, a za razliku od Marouanea Felainija, koji je prihvatio da ode iz kluba i potpisao za kineski Shandong Luneng, Valencia je čelnicima poručio da želi da ostane bez obzira igra li ili ne.

U međuvremenu, Anthony Martial je potpisao novi ugovor s Unitedom i on vrijedi do 2024. godine.

"Od dana kada sam se pridružio, učinili su da se osjećam dijelom porodice United i bio sam nevjerojatno ponižen i preplavljen toplinom i ljubavlju naših navijača, koji me i dalje zadivljuju svojom podrškom", poručio je Martial.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.