Solskjaer: Martial jednog dana može biti u rangu Ronalda, statistika kaže da je već ispred Cristiana
Martial je po mnogim parametrima već sad ispred Ronalda u odnosu na vrijeme kada je Portugalac igrao za United

Norvežanin postavio izazov

Solskjaer: Martial jednog dana može biti u rangu Ronalda, statistika kaže da je već ispred Cristiana

S. Pašalić

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je izjavio kako se Anthony Martial može razviti u jednog od najboljih igrača svijeta ukoliko bude išao stopama Cristiana Ronalda.

Na prvi pogled ovo izgleda kao težak zadatak, ali kada se malo pogleda statistika Martiala u dresu Uniteda i statistika Ronalda u vrijeme kada je on igrao za klub sa Old Trafforda to i nije baš tako.

Martial je stavio potpis na petogodišnji ugovor po kojem će zarađivati 200.000 funti sedmično i dok se United ove sezone dosta mučio sa rezultatima, Martial je svojom igrom navijačima dao nadu da stvari ipak mogu biti bolje.

To pokazuje i Martialova statistika, jer ako se pogleda period od septembra 2015. godine kada je ovaj igrač stigao iz Monaca može se vidjeti da je Martial po statističkim parametrima već sada na pravom putu da bude u rangu sa Cristianom Ronaldom.

Martial je odigrao 104 utakmice Premier lige za United i postigao je 32 gola, 10 golova više od Ronalda, koji je za isti broj utakmica postigao 22 gola.

Martial također ima i dvije asistencije više za taj isti period - 16 u poređenju s 14 Ronalda.

Francuski internacionalac je proveo manje minuta na terenu. U 104 utakmice Martial je proveo 6958 minuta na terenu, a Ronaldo za isti broj utakmica 7051 minutu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedina stvar po kojoj je Ronaldo ispred Martiala je broj stvorenih šansi za gol. Cristiano ih je stvorio 149, a Martial 122.

Francuz je i po mnogim drugim statističkim parametrima ispred Ronalda, ali da bi dostigao nivo Ronalda trebat će još puno toga pokazati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi