United prodavao kapitena, on odbio otići
Antonio Valencia je u Manchester United stigao prije 10 godina iz Wigana. Plaćen je 16 miliona funti i godinama je bio neizostavan član Unitedove postave (Foto: EPA)

Valencia nije želio da ode

United prodavao kapitena, on odbio otići

Midhat Šljivak

Manchester United ove zime nije bio aktivan na fudbalskom tržištu.

Ole Gunnar Solskjaer vodi ekipu na odličan način, pa su u rukovodstvu tima procijenili da nema nikakve potrebe da se dovode novi fudbaleri i da se sezona može uspješno završiti sa postojećim kadrom.

Ipak, ono što je dobra vijest je činjenica da je Anthony Martial potpisao produžetak saradnje do 2024. godine, a istinska pojačanja na Old Traffordu se očekuju tokom ljeta.

Najavljeni su i određeni odlasci sa Teatra snova. Među prvima će otići kapiten kluba Antonio Valencia, kojem ugovor ističe na kraju sezone i isti neće biti produžen.

Iskusni 33-godišnji fudbaler bio je na prodaju i u januarskom prelaznom roku. Newcastle i Fulham su pokazivali interes za njegovo dovođenje, ali je Valencia odbio otići.

On želi do kraja sezone ostati član Manchester Uniteda i u stilu završiti boravak u timu sa Old Trafforda, gdje je već 10 godina i u čijem je dresu odigrao 338 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Valencia će tako kao slobodan igrač narednog ljeta imati šansu da izabere novi klub, a u narednim danima će Crvene đavole napustiti i Belgijanac Marouane Fellaini, koji bi karijeru trebao nastaviti u Kini.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
juventusov tip igraca-slobodan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi