Mujčin o nepozivanju Hajrovića u reprezentaciju

"Ne znam u čemu je problem, ako treba nazvat ću Prosinečkog i riješiti to..."

Koliko za Dinamo važi onda legendarna fraza - nema stranca do Bosanca, najbolje se može vidjeti po ovosezonskim igrama Izeta Hajrovića. 

Bh. internacionalac je u kratkom roku postao jedan od ključnih Dinamovih igrača, uspio se u potpunosti revizalizirati i damas nudi praktički najbolje igre u dosadašnjoj karijeri. Kao da ga je neko dotaknuo čarobnim štapićem...

Danas se bez Hajrovića ne može zamisliti udarna postava Dinama. Njegov je doprinos u ovosezonskim evropskim izdanjima plavog društva ogroman, međutim koliko god da mu dobro ide u plavom dresu, poziv u reprezentaciju BiH i dalje izostaje, iako je selektor Robert Prosinečki i sam u nekoliko navrata sipao pohvale na Hajrovićev račun.

Da Hajrović može puno donijeti Zmajevima mišljenja je i Edin Mujčin, plava desetka u jednoj od najljepših, zlatnih era maksimirskog kluba.

"Izet je već bio u reprezentaciji, poznaje te igrače. Malo je takvih koji su tako kvalitetni na toj poziciji. Ne znam u čemu je problem, zašto ga nema u reprezentaciji, svi mi moramo poraditi na tome da se on vrati tamo gdje po kvaliteti i pripada. Ma, ako treba nazvat ću ja svog prijatelja Robija i riješiti to, haha", kazao je Mujčin, prenosi 24sata.hr, pa nastavio:

"Prvi put sam Hajrovića zapazio dok je igrao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u dresu BiH, kada je protiv Slovačke zabio fenomenalan gol. Odmah me oduševio, pomislio sam 'uh, kakvu ovaj mali ima bombu', a BiH se tada plasirala na veliko takmičenje. Moj prvi dojam o njemu bio je odličan, a njegove predstave u Dinamu pokazuju kako sam bio u pravu", kaže Mujčin o današnjem krilnom igraču Dinama.

Hajroviću je dao i savjet...

"Kod njega ne treba ništa popravljati, samo neka nastavi ovako. I da ne pomisli kako je poslije tri dobre utakmice velika zvijezda. Samo neka nastavi ovako, navijači će ga dugo voljeti", dodao je.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je u pitanju reprezentacija, posljednji put za naš nacionalni tim Hajrović je igrao u oktorbu 2017. godine. Bio je to meč protiv Estonije u kojem je ujedno i bio strijelac dva pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.