Devet golova na Maksimiru, zabijali i Hajrović, Gojak...
U neobičnoj utakmici Dinamo je zabio čak sedam golova i već sada polako slavi novu titulu, a čekaju ga i evropski izazovi u februaru

Modri slavili visoku pobjedu

Devet golova na Maksimiru, zabijali i Hajrović, Gojak...

Edmir Škorić

Dinamo je na otvaranju proljetnog dijela sezone u HNL-u deklasirao Rudeš sa 7:2.

Dinamo je bio ogromni favorit na Maksimiru, no nije se baš očekivala ovakva partija Modrih i čak sedam lopti u mreži očajnih gostiju.

Počelo je golom Izeta Hajrovića u sedmoj minuti, a isti je igrač samo dvije minute kasnije povisio na 2:0.

Već u 19. minuti Petković je strijelac za 3:0, a do kraja prvog dijela još dva gola. Prvo Strkalj smanjuje na 3:1 u 22. minuti, a naš reprezentativac Amer Gojak u 40. pogađa za 4:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U nastavku je sjajni Mislav Oršić postigao hat-trick pa je Dinamo stigao do nevjerovatne pobjede rezultatom 7:2. Strkalj je postigao i drugi pogodak za Rudeš.

Dinamo je uvjerljivo prvi u ligi sa 49 bodova, Osijeka ima 34 i doduše utakmicu manje. Što se Rudeša tiče, zakovan je za dno sa samo tri boda u 19 mečeva.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi