Veliki okršaj Barce i Reala

Iako je igrao za oba tima Ronaldo zna za koga će navijati u El Clasicu

Endin Čaušević

Jedan od najvećih derbija svijeta između Barcelone i Real Madrida igra se večeras na Camp Nou u okviru polufinala Kupa Kralja.

Barcelona i Real će u februaru odigrati čak tri utakmice jer se pored dvomeča u Kupu Kralja sastaju i u španskom prvenstvu. U prvom meču ove sezone Barca je ponizila Real sa 5:1, ali će kraljevski klub sada imati šansu da im se osveti za taj poraz.

Prvi duel ljutih rivala igra se večeras u Barceloni i sigurno da će ovaj meč biti u centru pažnje fudbalske javnosti. Pred ovu utakmicu oglasio se i legendarni Ronaldo koji je jedan od rijetkih fudbalera da je imao priliku igrati i za Barcu i za Real Madrid.

Brazilski napadač je u Barceloni odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri, ali nakon samo godinu dana prešao je u Inter. U Real Madridu je igrao nešto duže i nije čudno što je pred ovu utakmicu izjavio da će navijati za kraljevski klub.

"Očekujem odličnu utakmicu jer su mečevi Barce i Reala nešto najbolje što vam svijet fudbala može ponuditi. Atmosfera pred utakmicu je sjajna i uvjeren sam da nas čeka spektakularan okršaj u El Clasicu u kojem nikad nema favorita. Imam posebnu historiju s Real Madridom i nadam se da će oni večeras pobijediti", rekao je Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.