Statistika duela Barcelona - Real Madrid u Kupu Kralja je nevjerovatna: Jedan rezultat je nemoguć!
Barcelona je barem sudeći po kladionicama večeras favorit protiv Real Madrida. Ipak, u derbiju se nikad ne zna (Foto: EPA)

Večeras igraju svoj 36. duel

Statistika duela Barcelona - Real Madrid u Kupu Kralja je nevjerovatna: Jedan rezultat je nemoguć!

Midhat Šljivak

Barcelona i Real Madrid će prvi El Clasico u 2019. godini odigrati u polufinalu Kupa Kralja.

Biće to prvi okršaj od tri u samo mjesec dana, a ovo će najvećim rivalima biti 36. duel u ovom takmičenju.

Statistika dosadašnjih duela pokazuje nevjerovatnu izjednačenost ovih ekipa. Obje su dobile po 10 utakmica, a 14 duela je završeno neriješenim rezultatom (jedan je napušten).

Prvi put su se ovi rivali sastali 1902. godine. Tada je Barca slavila sa 3:1, a na drugi duel se čekalo čak 14 godina kada su Katalonci napustili meč iz protesta zbog sudijskih odluka.

Prvo finale ovi timovi su igrali 1936. godine i to je bila posljednja utakmica prije Španskog građanskog rata, a Real je taj meč dobio sa 2:1.

Nakon rata prvi meč je odigran 1943. godine. Slavila je Barcelona sa 3:0, ali su Katalonci u revanšu doživjeli pravu blamažu i poraženi su sa 11:1.

Godinama nakon toga najveći rivali su se često susretali. Real je 2013. i 2014. godine bio bolji od Barce, a tim sa Nou Campa je posljednji meč dobio 2012. godine na Bernabeu kada su slavli sa 2:1 golovim Carlesa Puyola i Erica Abidala.

Nijedna od 34 završene utakmice nije okončana rezultatom 0:0. Barca je dosad zabila 65 golova, a Real jedan manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kladionica Mozzart veće šanse za večerašnju pobjedu daje Barceloni. Kompletnu ponudu Mozzarta možete vidjeti OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi