Mladi defanzivac jednostavno blista na terenu u dresu Leipziga. Ove sezone je nastupio u 20 utakmica u svim takmičenjima (Foto: EPA)

Sve su upropastili

Prekršeno obećanje koštalo je Manchester United sjajnog transfera

Midhat Šljivak

Manchester United već godinama unazad muku muči sa defanzivnom linijom.

Crveni đavoli konstantno traže pojačanja u odbrani, a narednog ljeta im je prvi cilj dovođenje zvijezde RB Leipziga Dayota Upamecana.

Francuski fudbaler sa samo 20 godina igra zaista fantastično. Od dolaska iz Salzburga 2017. godine postao je standardan i važi za jednog od najvećih potencijala evropskog fudbala.

Njegove igre su privukle pažnju velikana. Među njima je i Manchester United, koji je Upamecana mogao imati u svom sastavu još 2015. godine.

Iako je imao samo 16 godina, Upamecano je već tada pokazivao veliki talenat. Znalo se da će izrasti u odličnog defanzivca, a sanjao je o prelasku na Old Trafford.

Sve je bilo dogovoreno. United je ekipi Valenciennesa bio spreman platiti dva miliona funti, ali su zatim u rukovodstvu Uniteda odlučili prekršiti obećanje dato njegovoj porodici.

"Sanjao je o prelasku na Old Trafford. Čelnici Uniteda su došli sa ponudom pred nas i sve je išlo ka dogovoru. Obećali su stan za porodicu, ali su iznenada promijenili dogovor u šest plaćenih boravaka za njegovu porodicu godišnje. To nije dovoljno kada želite dovesti tako mladog igrača. Želio sam da Dayot ima stabilan emotivni život van terena i otišli smo u Salzburg", rekao je njegov menadžer Thierry Martinez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mladi Francuz je napravio odličan izbor kluba. Dokazao se u Salzburgu i za 10 miliona eura je 2017. godine prešao u Leipzig.

United će sada morati da izdvoji mnogo više novca. Cijena mladog fudbalera je 100 miliona eura i njemački tim će ga pustiti samo ako neka ekipa ponudi ovu cifru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.