Sasvim očekivano

Devet od deset: Pogađajte gdje igraju najplaćeniji igrači u Francuskoj

Apsolutnu dominaciju PSG-a u Francuskoj su nakratko prekinuli fudbaleri Monaca, ali se ubrzo sve vratilo na staro.

Dominacija "Svetaca" nije slučajna. U PSG se "upumpavaju" milioni eura svake sezone, pa su Parižani sposobni na Park prinčeva privući najbolje svjetske igrače.

Ne čudi stoga podatak da devetorica od desetorice najplaćenijih igrača u francuskoj Ligue 1 stanuju upravo na Parku prinčeva.

Prema L'Equipeu, Neymar sedmično ukupno inkasira nevjerovatnih 706 hiljada eura, dok je na drugom mjestu sa drastično manjim, ali svejedno ogromnim primanjima Kylan Mbappe. Mladi Francuz tako sedmično zarađuje 399 hiljada eura.

Treće mjesto na TOP 10 listi je rezervisano za Cavanija koji inkasira 346 hiljada eura, dok Thiago Silva sedmično zaradi 268 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Angel Di Maria je na petom mjestu sa sedmičnom platom od 254 hiljade. "Uljez" na listi je Monacov Radamel Falcao koji sedmično zarađuje 173 hiljade eura, baš kao i Gianluigi Buffon.

Slijede Dani Alves, Alphonse Areola i Marquinhos sa sedmičnim primanjima od 162 hiljade eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.