PSG tek nakon produžetaka eliminisao trećeligaša

Kup Francuske, 1/8 finala

PSG tek nakon produžetaka eliminisao trećeligaša

Teme:

Villefranche je prošle sezone izborio plasman u treći rang francuskog fudbala, a danas je dobio priliku odmjeriti snage sa PSG-om u Kupu Francuske.

Dobro se nosio Villefranche u osmini finala Kupa Francuske protiv velikog rivala, ali je na kraju poražen rezultatom 0:3 nakon produžetaka, te je eliminisan iz ovog takmičenja.

U utakmici koja je odigrana na stadionu Lyona, PSG je, očekivano, dominirao i imao veći broj prilika, ali je nekoliko solidnih šansi propustio i Villefranche. Tako je Burel bio neprecizan iz dobre pozicije u 29. minuti, kao i Lemb nakon četiri minute igre u drugom dijelu.

PSG je napadao, ali nije uspio slomiti otpor Villefranceha u regularnih 90 minuta (0:0), pa se moralo preći na produžetke.

Ipak, u produžecima je ponestalo snage Villefrancheu, pa je PSG na kraju uspio upisati i ubjedljivu pobjedu.

Parižane je u vodstvo doveo Julian Draxler na asistenciju Edinsona Cavanija u 102. minuti susreta, da bi Moussa Diaby nakon asistencije Mbappea u 113. povisio na 0:2. Konačih 0:3 postavio je Kylian Mbappe u 119. minuti utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi