Neymarov i Mbappeov saigrač iz PSG-a otišao u - Hrvatsku

Istra dobila pojačanje

Neymarov i Mbappeov saigrač iz PSG-a otišao u - Hrvatsku

U redove Istre 1961, posljednjeplasirane momčadi HNL-a, stiglo je pojačanje iz francuskog velikana Paris Saint-Germaina.

Puljani su, naime, uspješno okončali pregovore s igračem po imenu Kevin Rimane koji na Aldo Drosinu dolazi na posudbu, a mediji iz susjedstva pišu kako se već priključio saigračima na treninzima i da će uskoro biti i zvanično predstavljen.

Rimane se u prvoj momčadi Paris Saint-Germaina se nije pretjerao naigrao, upisao je samo tri nastupa ove sezone, a sa Svecima je u proteklom periodu osvojio dva naslova prvaka Francuske te jedan Superkup protiv Monaca u kojem je i sam nastupio od prve minute.

U Istri su uvjereni kako će Rimane opravdati očekivanja i pomoći klubu da izbjegne pretposljednje mjesto u HNL-u koje trenutno drže, jer ono vodi u razigravanje za prvoligaški status s drugoplasiranim drugoligašem. Lani su imali taj stres kvalifikacija kada su jedva ostali u društvu najboljih, a kako im se to ne bi ponovilo, morat će završiti osmi.

Inače je Rimane prvi rođak nekadašnje zvijezde Chelseaja i Lyona - Florenta Maloude.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi