(Foto: EPA) Manchester United je slavio ubjedljivu pobjedu na krilima Martiala i Pogbe

Fulham bez šanse protiv raspoloženih Crvenih đavola

Solskjaerova jubilarna deseta pobjeda!

Manchester United je danas gostovao na Craven Cottageu u utakmici 26. kola Premier lige i bez problema upisao pobjedu rezultatom 0:3 nad domaćim Fulhamom.

"Davljenik" iz Londona nije imao šanse protiv danas raspoloženih fudbaler Uniteda, a Ole Gunnar Solskjaer je na 11. utakmici na klupi Crvenih đavola upisao desetu pobjedu (10 pobjeda, 1 remi).

Iako je Solskjaer napravio dosta izmjena u ekipi kako bi odmorio neke igrače za meč Lige prvaka protiv PSG-a, United je nakon nekoliko pokušaja Fulhama na samom početku, jako brzo preuzeo inicijativu.

Crveni đavoli su do vodstva došli u 14. minuti susreta kada je Martial odlično uposlio Pogbu, a ovaj topovskim udarcem iskosa savladao golmana Fulhama.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Uniteda. Martial je primio Jonesov pas, pretrčao pola terena, majstorski izbacio dva čuvara i pogodio za 0:2.

Bio je to i rezultat prvog poluvremena, da bi nakon 20-ak minuta igre u drugom Le Marchand skrivio penal, koji je Pogba u 65. minuti pretvorio u konačnih 0:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham je pokušao doći barem do jednog gola, ali Mitrović i Babel nisu uspjeli pronaći put do mreže, dok je United u finišu uglavnom prijetio preko Sancheza koji je ušao u igru u drugom dijelu.

United je ovom pobjedom barem nakratko prestigao Chelsea i stigao do četvrte pozicije na tabeli. Crveni đavoli tako sada imaju 51 bod, dok je Fulham ostao predzadnji sa samo 17 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.