Ljeto će biti pakleno u Lyonu
(Foto: EPA) Ako je vjerovati španskim medijima, Barcelona je "zagrizla" za lijevog beka Lyona

Velikani u "šopingu", koga Lavovi mogu zadržati?

Ljeto će biti pakleno u Lyonu

Lyon kada igra kako zna, ima jedan od najpotetentnijih napada u Evropi. To je nedavno osjetio i PSG, a u kvalitetu ekipe koju sa klupe vodi Bruno Genesio uvjerio se i Manchester City u Ligi prvaka.

Nisu ovakve igre slučajnost. Okupio je Lyon sjajnu ekipu i Lavovi danas predstavljaju izuzetno uzbudljivu mješavinu mladih talenata i dobro poznatih imena.

Pitanje je, međutim, mogu li u Lyonu "odoliti" napadima velikana koji su zakazani već za ovo ljeto.

Kapiten Nabil Fekir je nekim čudom i dalje u Lyonu, iako je nekoliko puta bio na izlazim vratima. Trebao je u Liverpool, pa u Chelseaj, ali je i dalje tu.

Mladi fudbaleri poput Traorea, Corneta i Denayera već odavno privlače pažnju mnogih klubova, a danas stižu vijesti o ozbiljnom interesu evropskih velikana za dvojicu fudbalera Lyona.

Nešto ranije su francuski mediji prenijeli glasine da je Manchester United stupio u kontakt sa menadžerima mladog veznjaka Tanguyja Ndombelea (22), igrača koji se već nalazi na radaru Manchester Cityja.

U iščekivanju "transfer rata" manchesterskih rivala, sada stižu špekulacije i o potencijalnom transferu 23-godišnjeg lijevog beka Ferland Mendyja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako prenosi španski Mundo Deportivo, Ferland Mendy je prioritet Barce na ljetnom prelaznom roku, kada je pozicija lijevog beka u pitanju, dok su alternative Felipe Luis i Junior Firpo.

Bilo kako bilo, biće zanimljivo vidjeti da li će Lyon narednog ljeta uspjeti zadržati svoje mlade zvijezde. Jedno je sigurno, vodiće se žestoka transfer borba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije