Sloga u Ljubuški na revanš nosi šest golova prednosti

Prvi meč četvrtfinala Kupa BiH

Iz dvorane u Gornjem Vakufu niko nije izašao neporažen: Sloga bolja od Izviđača

Samir Mlaćo

U okviru prvog meča četvrfinala Kupa BiH naše zemlje MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje dočekao je večeras šampiona Izviđač iz Ljubuškog i slavio pobjedu 26:20.

Velika je to pobjeda za Slogu koja je tako nastavila sjajan niz u svojoj dvorani, u kojoj ne zna za poraz od njenog otvorenja.

Domaći rukometaši su u paklenoj atmosferi i na krilima navijača bolje otvorili meč, te na pauzu otišli pri prednošću 14:6.

Nastavilo se i u drugom dijelu u istom tempu, pa je u 49. minuti na semaforu pisalo 22:13. Izviđač se budi pred sami kraj i na kraju je završilo 26:20.

Kod Sloge se istakao Sedžad Abdurahmanović sa osam golova, Goran Biljaka je dodao šest, a Admir Purić i Tarik Alibegović po četiri.

Golman Sloge Miloš Močević je bio nezaustavljiva prepreka za šampiona, s obzirom da je upisao čak 16 odbrana.

U redovima Izviđača šest golova Nikole Džone, te pet Miljana Ivanović. Revanš susret igra se 27.02.

Prvi meč četvrtfinala Kupa BiH:

MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje - RK Izviđač CO 26:20 (14:6)

MRK Sloga: Drino, Biljaka 6, Halebić 1, Demiović, Dedić 2, Ljutić 1, Močević, Rušpić, Đikić, Pokvić, Alibegović 4, Pedić, Petković, Purić 4, Abdurahmanović 8, Čizmović.

RK Izviđač CO: Kvesić, Tolić, Miličević, Kos, Ivanović 5, Mišetić 1, Čutura, Džono, Primorac, Mataga 2, Vukić, Maretić 2, Kaluđerović 1, Herceg, Mišetić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.