Josip Kvesić čudesnim odbranama odveo Izviđač do prve pobjede u SEHA ligi
Fantastični golman Izviđača je najzaslužniji za prvu pobjedu u sezoni predstavnika Bosne i Hercegovine. Radio je čuda na golu (Foto: EPA)

Trijumf Ljubušaka

Josip Kvesić čudesnim odbranama odveo Izviđač do prve pobjede u SEHA ligi

M. Šljivak

Rukometaši Izviđača došli su do prve pobjede u SEHA ligi. Oni su danas na svom terenu savladali ekipu Železničara rezultatom 29:24.

Odlično je bh. tim ušao u meč. Poveli su sa 5:2 i bilo je vidljivo da imaju snage da ostvare prvu pobjedu u ovoj sezoni.

Vodio je domaći tim tokom kompletnog prvog poluvremena, a na odmor su otišli sa dva gola prednosti, 12:10.

U nastavku meča Izviđač je igrao sjajno. Dominirao je na golu Josip Kvesić koji je izluđivao napad Železničara, a na drugoj strani bh. predstavnik je maksimalno koristio svaku šansu za lagan gol.

Na kraju je Izviđač došao do pobjede od 29:24, a ovo je našem timu prvi trijumf u ovoj sezoni i do njega su došli u 14. kolu.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Golman Kvesić je meč završio sa 20 odbrana, a ekipu su predvodili još Domagoj Alilović sa sedam golova, Miljan Ivanović sa šest i Milan Vukšić sa pet.

Sa druge strane pet golova je postigao Đorđe Spasić, a po četiri su dodali Vladimir Jevtić i Nemanja Živković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi