Nekoliko kriterija je uzeto u obzir

Dva španska velikana na prve dvije pozicije

France Football proglasio Real Madrid za najveći klub na svijetu

S. Pašalić, foto: EPA

Real Madrid je u izdanju France Footballa proglašen najvećim nogometnim klubom na svijetu.

U svom izdanju za mjesec februar oni su sastavili listu 30 najboljih klubova iz cijelog svijeta, a dva velikana Real Madrid i Barcelona su na dva prva mjesta.

U obzir je uzeta analiza igrača, televizijska publika, praćenje društvenih medija, prosječna posjećenost, prihodi, troškovi, tržišna vrijednost tima i historijsku važnost kluba - posljednji je nešto što su sami urednici lista priznali kao subjektivni.

Po ovim kriterijima je posmatrano 85 klubova, a konačna lista se svela na 30 klubova. Prvi je Real, druga Barcelona, a slijedi Manchester United.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovako izgleda lista prvih deset klubova:

1. Real Madrid
2. Barcelona
3. Manchester United
4. Bayern Munchen
5. Liverpool
6. Juventus
7. PSG
8. Chelsea
9. Manchester City
10. Arsenal

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.