Solskajer je u 11 mečeva na klupi Uniteda upisao 10 pobjeda i jedan remi

Ashley Young hvali Solskjaera

"Pomislio sam u jednom trenutku da se vratio Ferguson"

Edmir Škorić

Igra Manchester Uniteda dobila je novu dimenziju od kada je umjesto Josea Mourinha klub preuzeo Ole Gunnar Solskjaer.

S Norvežaninom na klupi Crveni vragovi briljiraju, igraju lijepo i redaju pobjede, pa su sada u realnoj trci za plasman u Ligu prvaka. Manchester je pobijedio 10 od 11 utakmica sa Solskjaerom, a iskusni bek Ashley Young je naprosto oduševljen.

"U jednom trenutku sam pomislio da se vratio Sir Alex Ferguson. Radi s Fergusonovim asistentom, tu je i Michael Carrick, a Solskjaer tačno zna šta znači biti dio Manchestera. Prenio je na igrače sve ono što je tada na njega i njegove saigrače prenosio Alex", kazao je Young.

Tridesettrogodišnji Young je prije nekoliko dana potpisao novi ugovor s Unitedom. I on ove sezone igra sjajno, a u 25 mečeva je postigao jedan gol uz tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, prije Uniteda je igrao za Watford i Aston Villu, a u proteklim periodima se povezivao sa klubovima kao što su Watford, Roma i Inter. Ipak, jasno je da od transfera neće biti ništa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.