Legenda Uniteda: Najveću grešku smo napravili jer smo pustiti Moyesa!

Peter Schmeichel žali za škotskim stručnjakom

Legenda Uniteda: Najveću grešku smo napravili jer smo pustiti Moyesa!

Škotski stručnjak David Moyes nije trebao napustiti klupu Manchester Uniteda nakon samo sedam mjeseci, tako barem smatra legendarni čuvar mreže Crvenih đavola Peter Schmeichel.

Nekadašnji danski golman smatra da se Moyesu trebalo dati više vremena i da je on bio pravi izbor nakon što je sa klupe otišao Sir Alex Ferguson.

Podsjetimo, Moyes je klub preuzeo na ljeto 2013. godine, ali nije izdržao ni jednu punu sezonu na klupi jer je dobio otkaz, a zamijenio ga je Giggs. Kasnije je došao Louis van Gaal, a potom i Mourinho. Ipak, niko nije od Uniteda napravio klub kakav navijači žele gledati dok nije došao Ole Gunnar Solskjaer.

Iako Norvežanin radi sjajan posao, Schmeichel ipak smatra da je Moyes trebao ostati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako bismo, kao Manchester United, trebali imati bilo kakva žaljenja, onda je to činjenica da smo dali otkaz Davidu Moyesu nakon samo sedam mjeseci. Mislim da smo mu trebali dati više vremena, prihvatajući da rezultati nisu bili onakvi kakve smo očekivali".

"On ima osobnost koja je potrebna. Postojalo je mnogo stvari koje je trebao naučiti, a nije imao od koga. Mislim da bi mu u to vrijeme mnogo pomoglo da je Mike Phelan ostao na mjestu pomoćnika, jer je on imao potrebno iskustvo", rekao je nekadašnji danski golman.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Medo-Brundo
Ovo neki cigo pisao naslo ?
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi