France Football proglasio Real Madrid za najveći klub na svijetu
Nekoliko kriterija je uzeto u obzir

Dva španska velikana na prve dvije pozicije

France Football proglasio Real Madrid za najveći klub na svijetu

S. Pašalić, foto: EPA

Real Madrid je u izdanju France Footballa proglašen najvećim nogometnim klubom na svijetu.

U svom izdanju za mjesec februar oni su sastavili listu 30 najboljih klubova iz cijelog svijeta, a dva velikana Real Madrid i Barcelona su na dva prva mjesta.

U obzir je uzeta analiza igrača, televizijska publika, praćenje društvenih medija, prosječna posjećenost, prihodi, troškovi, tržišna vrijednost tima i historijsku važnost kluba - posljednji je nešto što su sami urednici lista priznali kao subjektivni.

Po ovim kriterijima je posmatrano 85 klubova, a konačna lista se svela na 30 klubova. Prvi je Real, druga Barcelona, a slijedi Manchester United.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovako izgleda lista prvih deset klubova:

1. Real Madrid
2. Barcelona
3. Manchester United
4. Bayern Munchen
5. Liverpool
6. Juventus
7. PSG
8. Chelsea
9. Manchester City
10. Arsenal

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LOLLOL
Realno.
2 7
elimo
Notorna činjenica
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi