Vinicius je u Real Madrid doveden kao nasljednik Cristiana Ronalda. Flamengu je plaćen čak 35 miliona eura i od njega se u budućnosti očekuju velike stvari. Za sada dobija dosta šanse da pokaže šta zna (Foto: EPA)

Kiki Musampa o pojačanju Kraljeva

"I Robinho je počeo dobro u Realu, sačekajmo sa Viniciusom"

Midhat Šljivak

Mladi Brazilac Vinicius Junior (18) dobija sve više šanse za igru u dresu Real Madrida.

Ovaj 18-godišnjak je u posljednjih šest utakmica La Lige standardan član prve postave, a u tom periodu je postigao i svoj prvi gol u prvenstvu.

Također, u Kupu Kralja igra redovno, a tu ima zaista odličan učinak od dva gola i sedam asistencije, a mnogi ga vide kao nasljednika Cristiana Ronalda.

Međutim, pred meč sa Ajaxom u Ligi prvaka mladog Brazilca je komentarisao nekadašnji reprezentativac Holandije, te član Ajaxa, Malage i Atletico Madrida, Kiki Musampa.

On tvrdi da o Viniciusu ne treba donositi zaključke prerano, jer je i Robinho prije 14 godina jako dobro krenuo u Realu, pa mu je karijera potom otišla u pravcu kakvom se nije nadao.

Na pitanje novinara je li ga Vinicus impresonirao, Musampa je odgovorio:

"I jeste i nije", započeo je razgovor ovaj nekadašnji fudbaler, te je nastavio:

"Još uvijek je mlad i to se osjeti u njegovoj igri. Ima još dosta stvari koje mora popraviti, ali tek je došao. Vidio sam mnogo mladih igrača koji naprave bljesak po dolasku, ali sačekamo četiri ili pet mjeseci, možda i narednu sezon u da vidimo hoće li igrati na istom nivou i istom željom kao sad", ističe Musampa.

Zatim ga je uporedio sa nekada velikom zvijezdom brazilskog fudbala Robinhom, koji je kao 21-godišnjak stigao u Real, ali mu se karijera nije razvila kao što su to mnogi očekivali.

"Sjećam se kada je stigao Robinho. Bio je veoma dobar na samom početku u Realu. Zato želim sačekati i vidjeti šta će Vinicius napraviti u narednom periodu. Može dosta ako zadrži nivo igre", ističe Musampa.

Real je bolji od Ajaxa

Kiki Musampa je nekada nosio dres Realovog velikog rivala Atletico Madrida. Igrao je nekoliko derbija, a večeras će on biti na strani Ajaxa u kojem je počeo karijeru.

Ipak, danas 41-godišnji Musampa iskreno govori da su Kraljevi trenutno bolji tim od Ajaxa.

"Trenutno, Real je bez dileme bolji tim od Ajaxa. Nije nemoguće da Ajax dobije meč, ali Real je u dobroj formi, igraju odlično i pobjeđuju", tvrdi ovaj nekadašnji fudbaler.

Meč Ajax - Real Madrid igra se večeras na Johan Cruyff Areni u Amsterdamu sa početkom od 21 sat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mozzart madridskom timu daje prednost u večerašnjem duelu, a kvota na njihovu pobjedu je itekako dobra.

Kompletnu ponudu kladionice Mozzart za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.