Loše izdanje Katalonaca

Messi zabio prvi, ali ne i drugi penal: Barcelona se ispromašivala protiv Valladolida

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su pobijedili pred svojim navijačima Valladolid sa minimalnih 1:0 u okviru 24. kola španske La Lige.

Barcelona je večeras bila apsolutni favorit, ali su domaći do pobjede došli teže od očekivanog. Katalonski klub je igrao u dosta izmjenjenom sastavu jer je Ernesto Valverde odlučio odmoriti nekoliko fudbalera pred utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Lyona.

Aktuelni prvak Španije bio je totalno neprepoznatljiv u prvom poluvremenu i ovo je sigurno najgore poluvrijeme za Katalonce ove sezone. To se posebno odnosi na Lionela Messija koji se u prvih 45 minuta jednostavno nije mogao sastati s loptom.

Valladolid je većinom prijetio iz kontri, ali nije uspio da ozbiljnije ugrozi Ter Stegena. I kada se očekivao kraj prvog dijela Barca je povela sa 1:0. Gerard Pique je na iskustvo izborio penal, a odgovornost je preuzeo Messi koji trese mrežu gostiju za 1:0.

Za Messija je ovo bio već 30. gol u tekućoj sezoni u svim takmičenjima, no sigurno je da će ovu partiju željeti što prije zaboraviti. Barca je mogla ubjedljivije slaviti večeras, ali su se igrači ovog tima propisno ispromašivali u nastavku.

Najviše se obrukao Kevin-Prince Boateng koji je debitovao u La Ligi, no nekoliko sjajnih šansi propustili su Messi i Luis Suarez. Messi je u samom finišu meča mogao postići i drugi gol iz penala, ali ovaj put ga je Masip nadmudrio i odbranio penal u 86. minuti. Na sreću domaćih Valladolid to nije kaznio i ostalo je do kraja 1:0.

Barcelona je i dalje na prvom mjestu sa 54 bodai ima sedam bodova više od Atletico Madrida, te devet od Real Madrida koji svoj meč igra sutra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 24. kolo:

Barcelona - Valladolid 1:0 (Messi 43')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.